Бивши агент ФБИ признао да је добио 225.000 долара од албанског обавештајца

За оптужбу за прикривање може се добити највише пет година затвора, али ће тужиоци вероватно тражити блажу казну у склопу споразума о признању кривице

Чарлс Мекгонигал, бивши виши агент ФБИ, изјаснио се кривим по оптужби да је прикрио да је добио 225.000 долара у готовини од бившег албанског обавештајног официра и потенцијалног пословног партнера.

Мекгонигал је признао да је прикрио да је новац добио у готовини од бившег албанског обавештајног официра и потенцијалног пословног партнера.

Путовања су била осмишљена тако да припреме терен за консултантски посао који су планирали да започну када Мекгонигал напусти ФБИ, рекао је судији бивши агент.

У краткој изјави на суду, Мекгонигал се извинио ФБИ. "Ово није ситуација у којој сам желео да будем", рекао је Мекгонигал.

За оптужбу за прикривање може се добити највише пет година затвора, али ће тужиоци вероватно тражити блажу казну у склопу споразума о признању кривице.

Све остале оптужбе против њега су одбачене, пренео је Ројтерс.

Мекгонигал је већ признао кривицу по оптужби за заверу у посебном савезном случају на Менхетну у вези са његовим радом за руског олигарха Олега Дерипаску, док је Дерипаска био под санкцијама САД.