Свет

"Фокс њуз": Убедљиви порази демократских "вечитих губитника" у Тексасу и Џорџији

Кандидати демократа за гувернере Тексаса и Џорџије поново доживели убедљиве поразе и изазвали подсмех конзервативаца
"Фокс њуз": Убедљиви порази демократских "вечитих губитника" у Тексасу и Џорџијиwww.globallookpress.com © Jack Kurtz

Демократски кандидати за гувернере у Тексасу и Џорџији Бето О'Рурк и Стејси Абрамс доживели су изненађујуће убедљиве поразе у својим изборним тркама, пише "Фокс њуз". Реч је о двема савезним државама које су традиционално гласале за републиканце, али које последњих година све више нагињу ка демократама.

Ипак, републикански гувернери Грег Абот (Тексас) и Брајан Кемп (Џорџија) успели су да обезбеде реизбор без много муке. Абот је освојио око 55 одсто гласова, наспрам О'Руркових 44, док је Кемп добио подршку 53 одсто гласача, у односу на 46 процената своје противнице.

Бето О'Рурк, некадашњи конгресмен, постао је познат 2018. године, када је покушуао да освоји сенаторско место из Тексаса које је држао републиканац Тед Круз. Том приликом он је доживео пораз, а након неуспешне председничке кампање сада је поражен и по трећи пут, овог пута у трци за гувернера. Абрамсова, коју је Кемп већ победио пре четири године, овог пута је изгубила са још већом разликом.

Амерички "Атлантик" прошле недеље назвао је О'Рурка и Абрамсову "супер губитницима", пошто су успели да постану "најпознатије политичке фигуре које су се прославиле губећи изборе", наводи "Фокс њуз".

Они су се данас нашли на мети шала многих америчких новинара и коментатора, али и обичних људи.

"Ја обожавам када се Бето кандидује за неку функцију и желим да никада не престане", 

написао је уредник "Федералиста" Моли Хемингвеј.

"Сенатор О'Рурк? Не. Председник О'Рурк? Не. Гувернер О'Рурк? Ма јок. Шта је слеће за Бета?", написао је водитељ "Фокса" Вил Каин.

"Када узмемо у обзир кампање за сенатора и гувернера, О'Рурк је потрошио око 140 милиона долара новца Демократске партије. Свака част", написао је комичар Тим Јанг.

"Пораз Бета О'Рурка на изборима је једна од оних празничних традиција које вас чине носталгичним", нашалио се новинар "Медијејта" Келјеб Хау.

Ни Стејси Абрамс није прошла много боље, пошто су амерички новинари и за њу имали много смешних коментара.

"Честитке Абрамсовој на освојеном другом мандату на месту измишљеног гувернера Џорџије!", написао је Тим Јанг.

"Стејси Абрамс је коначно признала пораз! По први пут!" написао је колумниста "Ред стејта" Баз Патерсон, алудирајући на чињеницу да је она пре четири године тврдила да Кемпова победа у Џорџији није била легитимна.

Честа мета шаљивџија на интернету била је и чињеница да су демократски кандидати убедљиво поражени и поред тога што су потрошили огромне количине новца на кампању, али и да су имали подршку великог броја јавних личности.

image