Свет

Младић гађао јајима краља Чарлса: Ова земља је саграђена на крви робова

Двадесеттрогодишњи мушкарац није погодио краљевски пар, а одмах након инцидента је ухапшен
Младић гађао јајима краља Чарлса: Ова земља је саграђена на крви робоваwww.globallookpress.com © Pool/Keystone Press Agency

Двадесеттрогодишњи мушкарац ухапшен је након што је извиждао и јајима гађао британског краља Чарлса и његову супругу Камилу узвикујући "ова земља је саграђена на крви робова", пише "Индепендент".

Инцидент се догодио док је краљевски парк улазио у Јорк кроз средњовековну капију кроз коју монарси традиционално пролазе.

Иако снимци на друштвеним мрежама показују да су јаја долетела испред Чарлсових ногу, младић своје мете није погодио, а четири полицајца су га одмах привела.

Окупљени грађани су за то време скандирали "Боже, чувај краља" и "Срам те било".

Док је младић привођен, Чарлс који је, како пише "Индепендент" током комешања изгледао незаинтересовано, наставио је са традиционалном церемонијом током које га је градоначелник званично дочекао у граду Јорк.

Британски краљ овде је допутовао како би открио статуу своје мајке, покојне краљице Елизабете.

Инцидент се десио упркос томе што је полиција Северног Јоркшира раније саопштила да је за посету монарха спроведена "добро увежбана" безбедносна операција не би ли се осигурала њихова безбедност.

image