Свет

Тата, помагај: Како је Хантер Бајден од оца тражио паре за издржавање деце

Син америчког председника био је толико шворц да није имао новца за основне потрепштине
Тата, помагај: Како је Хантер Бајден од оца тражио паре за издржавање деце© Tanjug/AP Photo/Julio Cortez, File

Проблематични син америчког председника Џозефа Бајдена, Хантер, 2018. године је био толико без новца да је морао да од тате тражи џепарац како би издржавао своју децу. Само што, изгледа, мама није дала.

Поруке откривене у документима узбуњивача америчке Службе за унутрашње приходе, које преноси "Њујорк пост", показују да се Хантер 2018. године жалио стрицу Џејмсу Бајдену да је потпуно остао без новца и да му је потребна очева финансијска помоћ.

Бајден млађи је у преписци са стрицем навео да су милиони долара које је стекао преко својих бизниса у иностранству "сви нестали", и да више не може да приушти да плати школарину за своје три ћерке, па чак ни основне животне трошкове.

"Могу да радим када сам у Њујорку цео дан, сваки дан у наредна три месеца. Али не могу да без тате плаћам алиментацију, школарине или храну и бензин. Заиста је све нестало. Сигуран сам да могу да надокнадим то за 15-20 дана, али тата ми је у суштини јасно ставио до знања да неће плаћати алиментацију пошто је мама јасно рекла да то неће чинити", написао је Хантер Бајден.

Џејмс Бајден је рекао Хантеру да мисли да ће нови договор бити довољан само уз још мало "помоћи" садашњег председника.

"Ово може да функционише, потребна вам је сигурна лука. Могу да радим насамо са твојим оцем! Као и обично, треба нам само неколико месеци његове помоћи. Хајде да причамо о томе", рекао је Џејмс Бајден.

Ова преписка део је низа докумената који је објавио Комитет за средства Конгреса, у којима се 53-годишњи Хантер приказује као умешан у разне шеме трговине утицајем за време док је склапао пословне договоре са субјектима из иностранства.

Преписка, како наводи "Њујорк пост", такође баца додатно светло на финансијске перипетије породице Бајден, које су послужиле и за истрагу о опозиву коју су покренули републиканци у Представничком дому.

image