Свет

Орбан и Ле Пен против империјалних амбиција Брисела: Потребна нам је промена

Дугогодишњи политички савезници позвали су на "заједнички и снажан одговор" европских патриотских партија на "империјалне амбиције Брисела"
Орбан и Ле Пен против империјалних амбиција Брисела: Потребна нам је променаGetty © Sean Gallup / Staff

Мађарски премијер Виктор Орбан и Марин Ле Пен, лидер парламентарне странке "Национално окупљање", састали су се ове недеље у Будимпешти и позвали на уједињење деснице уочи европских парламентарних избора следеће године.

Ле Пен и Орбан су се сагласили да патриотске странке широм Европске уније "треба да дају заједнички и снажан одговор на империјалистичке амбиције Брисела, његову погрешну економску политику и његову про-мигрантску иницијативу", рекао је мађарски државни секретар за међународне комуникације Золтан Ковач.

"Увек је задовољство упознати праве патриоте. Имао сам сјајан састанак данас са Марин Ле Пен у Будимпешти. Потребна нам је промена у Бриселу: ово је једини начин да зауставимо илегалну миграцију, заштитимо своје породице и покренемо европску економију", написао је Орбан на Иксу (Твитер).

Слично, француска политиларка је поручила да "миграциони пакт, зелени дил и инвазивна европска бирократија остају више него икада предмет велике бриге за људе и државе Европе".

Конзервативни политичари широм Европске уније постају све сигурнији у своје изгледе на европским парламентарним изборима заказаним за јун следеће године.

Након локалних успеха у Шведској, Финској, Италији и Грчкој у протеклој години, конзервативци осећају да је дошло време да преобликују Европску унију изнутра, након бурних неколико година економске нестабилности, високе инфлације и сукоба на прагу Европе, наводи мађарски конзервативни портал "Ремикс".

image