Зеленски: Украјина спремна да постане међународни центар војне производње

Мислим да је ово добро време и место за стварање великог војног чворишта, поручио је украјински лидер и истакао да власти у Кијеву могу да понуде посебне услове компанијама

Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је да је Украјина спремна да постане међународни центар војне производње.

Он је рекао да власти у Кијеву могу да понуде посебне услове компанијама које су спремне да развијају производњу оружја заједно са Украјином, преноси "Си-Ен-Ен".

"То ће бити корисно партнерство за обе стране. Мислим да је ово добро време и место за стварање великог војног чворишта", поручио је Зеленски након састанка са представницима компанија из различитих земаља, укључујући Сједињене Државе, Велику Британију, Немачку, Француску, Турску, Шведску и Чешку.

Он је истакао да су ПВО систем "Небески штит" и деминирање два највећа приоритета за Украјину.

"Морамо ово да урадимо. Ово ће бити корисно, не само за Украјину, већ и за Европу и наше суседе", рекао је украјински председник.

Додао је да је Украјина заинтересована и за производњу ракета дугог домета и артиљерије са новим могућностима.

"Комбинација напредних технологија и војне тактике помоћи ће Украјини да победи у рату против Русије. Зато нам је приоритет развој одбрамбене производње коришћењем савремених технологија, производња граната, пројектила и дронова у Украјини у сарадњи са светским лидерима у овој области", рекао је Зеленски.