Свет

Гренел: Аманпур у интервјуу са Вучићем сазнала да Србија тражи додатне НАТО трупе

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине је рекао да Аманпур рециклира старе теме и оспорио њену професионалност
Гренел: Аманпур у интервјуу са Вучићем сазнала да Србија тражи додатне НАТО трупеGetty © Sean Gallup / Staff

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел, саопштио је да америчка новинарка Си-Ен-Ен-а Кристијан Аманпур, током недавног интервјуа са председником Србије Александром Вучићем, "била понижена", јер је тек тада сазнала да Србија тражи још НАТО трупа за регион.

Гренел је нагласио да Аманпур "рециклира старе теме и не спроводи основна истраживања" за теме које обрађује, преноси Танјуг.

"Ми у Америци знамо да је она левичарка, а не новинарка. Била је понижена када је интервјуисала српског председника и сазнала да Србија тражи још НАТО трупа за регион", написао је Гренел на платформи Икс (Твитер).

Он је подсетио и да је Аманпур деценијама подржавала Меркелову у њеном благонаклоном односу према Путину и његовом гасоводу.

Подсећамо, Савет НАТО-а одобрио je додатнe снагe Кфора на Косову и Meтoхији, а одлука је уследила после сукоба тзв. косовске полиције и Срба у селу Бањска. 

"НАТО мисија Кфор одржава видљиво и агилно присуство широм Косова. Увек ћемо предузети све неопходне радње да одржимо безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све људе који живе у том региону. То радимо непристрасно и у складу са нашим мандатом УН", наводи се у саопштењу.

image