Свет

Зашто су бесни пси Џоа Бајдена: 10 напада на агенте Тајне службе, председник их злоставља

Бајденови пси све чешће завршавају у медијима због свог агресивно понашања - да ли би њихов третман од стране актуелног председника могао да открије зашто?
Зашто су бесни пси Џоа Бајдена: 10 напада на агенте Тајне службе, председник их злостављаwww.globallookpress.com © Michael Reynolds - Pool via CNP

Конзервативна непрофитна организација "Џудишал воч" покренула је судски поступак у складу са Законом о слободном приступу информацијама како би дошла до евиденције инцидената који укључују агресивно понашање Командира, пса америчког председника Џозефа Бајдена.

Породица Бајден је добила пса Командира, чистокрвног немачког овчара, у децембру 2021. године, који је заменио Мејџора, још једног немачког овчара, који је наводно "поклоњен породичним пријатељима" након што је више пута напао тајне агенте и припаднике особља Беле куће.

"Џудишал воч" је у априлу 2022. објавио евиденцију Мејџорових напада на агенте тајних служби како у Белој кући, тако и у Бајденовој приватној резиденцији у Вилмингтону, у савезној држави Делавер.

Та организација је у јулу ове године открила евиденцију америчког Министарства унутрашње безбедности у којој је откривено најмање 10 инцидената између октобра 2022. и јануара 2023. који су укључивали нападе председниковог пса Командира на тајне агенте, који су у неким ситуацијама захтевали чак и медицинско збрињавање.

Евиденција укључује и преписку мејлом између официра федералне полиције и једне од жртава напада од 3. новембра 2022. године:

"Јеси ли добро? То је лудо, тај глупи пас - преврћем очима", на шта је жртва одговорила: "Нога и рука ме и даље боле. Угризао ме је и трчао ка мени два пута".

Његов колега му је на то одговорио: "Каква глупост - да није њихов пас он би већ био успаван. Глупи кловн, треба му брњица - надам се да се осећаш боље".

Пас је наводно уклоњен из Беле куће након недавног напада на агента тајне службе и особље. Како наводи извор "Џудишал воча", председник Бајден се лоше опходио према својим псима, а наводно их је шутирао и ударао.

"Невероватно је да су, чак и након што је 'Џудишал воч' разоткрио њихов напад на 10 припадника Тајне службе, Џо и Џил Бајден наставили да дозвољавају свом псу да прети и напада особље службе и Беле куће. Будимо искрени: опасан пас може некога да убије", рекао је председник "Џудишал воча" Том Фитон.

"Бајденово прикривање напада свог пса на агенте Тајне службе опасна је корупција", указао је Фитон.

image