Свет

Страх од стеница стигао и до Лондона: Шта ако се довезу из Париза?

Градоначелника Лондона Садика Кана брине да париске стенице не пређу "Јуростаром" Ламанш и загаде британску престоницу
Страх од стеница стигао и до Лондона: Шта ако се довезу из Париза?© Tanjug/James Manning/PA via AP

Градоначелник Лондона Садик Кан озбиљно је забринут да стенице које тероришу Француску не постану и главобоља Енглеза - ризик од ширења ове гамади из Француске у Лондон је "разлог за озбиљну забринутост", каже први човек Лондона.

Говорећи за сајт "ПолитиксЏо" Кан је рекао да лондонско транспортно предузеће (ТфЛ), задужено за градске аутобусе и подземну транспортну мрежу, пажљиво прати извештаје из Париза о стеницама. Лондонски градоначелник објаснио је да је са надлежнима за градски превоз има неколико састанака на ову тему.

"Градска власт предузеће потребне кораке како би осигурала да немамо овакве проблеме у Лондону", обећао је Кан, а преноси "Политико".

Он је додао да ће се редовно чистити аутобуси и метрои. 

Стенице су уочене у јавном превозу у Паризу и широм Француске протеклих неколико недеља, што је узнемирило становнике и надлежне власти. Француски министри позвали су јавност да остане мирна и да не падају у "психозу или нервозу".

У страху од стеница, лондонске власти пажљиво мотре на "Јуростар" који повезује два града преко Ламанша. 

"Желим да уверим све: ТфЛ има један од најбољих режима чишћења наших возила сваке ноћи. Разговарамо и са нашим колегама у Паризу да видимо да ли можемо нешто и од њих да научимо", рекао је Кан.  

image
VV inauguration
banner