Свет

Небензја: САД и НАТО би да забораве злочине у Авганистану

"Упркос извештајима о страшним ратним злочинима САД и НАТО-а у Авганистану, истраге нису спроведене", казао је Василиј Небензја
Небензја: САД и НАТО би да забораве злочине у Авганистануwww.globallookpress.com © © Lev Radin

Истрага злочина Сједињених Америчких Држава и НАТО-а у Авганистану није спроведена због очигледне уцене Вашингтона, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја.

Он је на данашњем састанку Генералне скупштине УН напоменуо да би Запад волео да "сви забораве на неодговорне акције америчке и НАТО војске, које су редовно изводиле неселективне ваздушне ударе на обичне Авганистанце", пренео је ТАСС.

"А да не говоримо о ноћним препадима и вансудским убиствима цивила, укључујући жене и децу", нагласио је Небензја.

Он је подсетио и да је Би-Би-Си недавно поново писао о тој теми.

"Нажалост, упркос извештајима разних независних невладиних организација о страшним ратним злочинима који имају за циљ постизање правде, како би се кривци привели одговорности, истраге нису спроведене", поручио је Небензја и оценио "да такав цинизам није ништа ново".

"То је типичан став САД и њених савезника према ратним злочинима које су починили и на другим кризним тачкама, укључујући Ирак, Сирију и Либију", рекао је он и додао да све америчке критике на рачун кршења људских права делују лицемерно.

image