Трамп: Нетанијаху није био спреман за напад Хамаса

Израел мора то да исправи јер се потенцијално боре са великом силом, Ираном, истакао је бивши амерички председник

Бивши амерички председник Доналд Трамп критиковао је премијера Израела, рекавши да Бењамин Нетанијаху није био спреман за напад палестинске милитантне групе Хамас.

"Он није био спреман. Израел није био спреман. А под Трампом не би ни морали да буду спремни", рекао је Трамп за Фокс њуз, а преноси Ројтерс.

Он је истакао да Израел мора то да исправи јер се потенцијално боре са великом силом, Ираном, док је припаднике Хамаса назвао опаким. 

Трамп је подсетио да су САД 2020. године убиле команданта елитне иранске јединице Кудс, генерала Касема Сулејманија, а према његовим речима, Нетанијаху је тада одбио да пружи помоћ Американцима.

"Никада нећу заборавити да нас је Биби Нетанијаху изневерио. То је била страшна ствар. Били смо веома разочарани, али смо на крају то сами урадили са апсолутном прецизношћу. Касније је Биби покушао да себи припише заслуге за то", навео је Трамп.

На његове коментаре реаговао је гувернер Флориде и противкандидат за председничке изборе Рон Десантис.

"Апсурдно је да било ко, а још мање неко ко се кандидује за председника, сада напада нашег пријатеља и савезника", написао је Десантис на друштвеним мрежама.