Нови земљотрес у Авганистану – више од 100 повређених

Нови потрес погодио је поново западни део земље, провинцију Херат, али срећом није био ни приближно разоран као онај почетком октобра када је погинуло скоро две и по хиљаде људи

У снажном земљотресу јачине 6,5 степени по Рихтеровој скали, који је погодио провинцију Херат у Авганистану, две особе су погинуле, а више од 100 је повређено и примљено у Регионалну болницу Херат, саопштила је хуманитарна невладина организација Лекари без граница.

Земљотрес је погодио западни део Авганистана, објавио је претходно Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ), пренео је АП.

Епицентар потреса био је 34 километара од Херата и догодио се на дубини од осам километара, навео је Амерички геолошки завод.

Ово је седми земљотрес у претходних седам дана. У првом померању тла 8. октобра погинуло је око 2.500 људи, док су десетине села оштећена а нека од њих и сравњена са земљом.

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је претходно да је више од 120 особа повређених у земљотресу који је данас погодио провинцију Херат у Авганистану примљено у регионалну болницу у том граду.

"У овом тренутку више од 120 људи је повређено и превезено у регионалну болницу у Херату, а још много повређених је пребачено у друге болнице у овом граду", навела је СЗО у објави на платформи Икс (Твитер).

У серији разорних потреса почетком овог месеца у Авганистану је погинуло најмање 2.000 људи.