Нема везе што не раде, ми настављамо да их правимо: "Локид" повећава производњу фаличних Ф-35

"Локид Мартин" повећава производњу авиона Ф-35. Један од њих прошлог месеца се срушио из чиста мира

Компанија "Локид Мартин" наставља да производи авионе Ф-35 са недостацима откривеним након што су ловци испоручени америчким војним јединицама, наводи Пентагонова агенција за управљање уговорима.

Четири Ф-35Б из ескадриле маринаца у Чери Поинту, у Северној Каролини, поправљали су техничари компаније "Локид" на лицу места како би исправили недостатке "категорије 1", кажу извори упознати са проблемима, укључујући војног званичника. Такви "категорија 1" недостаци утичу на спремност авиона за лет, али се не виде као угрожавање безбедности пилота, објашњава "Блумберг".

Проблеми у 542. ескадрили указују на то да мањкавости у квалитету и даље постоје чак и када се убрзава производња у програму Ф-35 вредног 438 милијарди долара, са више од 975 млазњака испоручених војсци САД и међународним партнерима, укључујући Израел, саопштила је Пентагонова Агенција за управљање одбрамбеним уговорима.

Корисници не престају да упозоравају на недостатке и наводе да је то "проблем" који изазива "велику забринутост" јер негативно утиче на спремност борбених снага, наводи агенција.

Из Пентагона саопштавају да сарађују са "Локидом" на "сталном праћењу обезбеђења квалитета и активном решавању свих проблема који су идентификовани".

Сва четири авиона стигла су у јединицу у Северној Каролини у беспрекорном стању и летела су 18 до 50 сати пре него што су се појавили проблеми, рекао је један од људи који су упознати са питањима квалитета.

Не коментаришући директно проблеме у јединици Чери Поинт, "Локид" је саопштио да је "посвећен испоруци квалитетних производа, на време и који побољшавају способности корисника, омогућавајући им да изврше своју мисију и безбедно се врате кући".

"Наш квалитет испоруке авиона наставља да се побољшава из године у годину. Када се идентификује квар, примењујемо наше робусне, стандардизоване процесе да бисмо утврдили и решили основне узроке како бисмо избегли будуће проблеме", додали су.

Проблеми у постројењу

Агенција за управљање уговорима саопштила је да је компанија "показала снажне перформансе", скративши време потребно за склапање авиона, али се наводи да "недостатак делова и даље изазива неефикасност производње" што доводи до "кашњења испоруке многих авиона".

Чак и када се производња Ф-35 повећава, стопе "отпадања, прераде и кварова" у фабрици "настављају да ограничавају ефикасност производње током склапања" због "флуктуације радне снаге и неких добављача са лошим учинком", саопштила је агенција за управљање уговорима.

Из "Локида" поручују да су "фокусирани на постизање квалитета" у својим производним процесима "који су се побољшали на 95,7 одсто у прошлој години".