Шведска одредила екстрадициони притвор осумњиченом за учествовање у копању тунела у Подгорици

На потерници су и даље осумњичени за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, Вељко Марковић, Милан Марковић и Дејан Јовановић, који су као и Ерић сви држављани Србије

Један од осумњичених у афери "Тунел" Владимир Ерић ухапшен је у Шведској у петак и одређен му је екстрадициони притвор, а Црна Гора има рок од 18 дана од дана притварања да пошаље замолницу за изручење.

Из Владе Црне Горе за портал РТЦГ кажу да ће то бити урађено без проблема.

Ерић је ухапшен у петак на шведском аеродрому када је покушао да напусти ту земљу. Он је ухапшен по међународној потерници Интерпола коју је за њим расписала Подгорица.

На потерници су и даље осумњичени за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, Вељко Марковић, Милан Марковић и Дејан Јовановић, који су као и Ерић сви држављани Србије.

Основни суд у Подгорици у недељу је одредио притвор до 30 дана осталим осумњиченима у случају "Тунел" Катарини Баћовић, Марјану Вуљају, Ивици Пиперовићу и Николи Милачићу.

Они су ухапшени у четвртак по налогу Основног државног тужилаштва због сумње да су део криминалне групе која је ископала тунел до депоа Вишег суда у Подгорици.