Свет

Ђорђа Мелони раскинула са момком који је разбеснео Италију због сексистичких изјава

Крај љубави италијанске премијерке и новинара, са којим има седмогодишњу ћерку, уследио је након што је Андреа Ђамбруно био на удару критика због сексистичких коментара које је дао
Ђорђа Мелони раскинула са момком који је разбеснео Италију због сексистичких изјава© Gian Mattia D'Alberto/Keystone Press Agency

Премијерка Италије Ђорђа Мелони саопштила је да се растаје од свог партнера, новинара Андрее Ђамбруна, а након што је он у августу у једној сатиричној ТВ емисији дао непристојне и сексистичке изјаве, пише "Политико".

Она је на друштвеним мрежама саопштила да је окончала везу са Ђамбруном, након скоро десет година заједничког живота.

"Захваљујем му на дивним годинама које смо провели заједно, али и на потешкоћама кроз које смо прошли и што ми је дао најважнију ствар у мом животу, а то је наша ћерка Гиневра", написала је Мелони на друштвеним мрежама.

Премијерка Италије је додала да је дошло време да призна да су њихови путеви сада кренули у различитим правцима.

"Бранићу оно што смо били, бранићу наше пријатељство, и бранићу, по сваку цену, седмогодишњу девојчицу која воли своју мајку и оца, као што ја нисам могла да волим свог. Немам шта друго да кажем о овоме. П.С. Сви који су се надали да ће ме ослабити ударцима треба да знају да, колико год се кап надала да ће ископати камен, камен остаје камен, а кап само вода", навела је Мелони.

Раскид је уследио након што је Ђамбруно био на удару критика због сексистичких коментара које је дао.

"Ако идете на плес, имате пуно право да се напијете, али ако избегнете да се напијете и изгубите свест, можда бисте избегли и невоље", рекао је он у једној емисији, говорећи о наводним случајевима групног силовања у близини Напуља и у Палерму, пренела је агенција Анса.

Ђанбруно, који са Мелони има седмогодишњу ћерку, сагласио се са уредником листа "Либеро", Пјетром Сеналдијем који је казао да "ако желите да избегнете силовање, изнад свега не губите свест, будите паметни".

Обојица су, ипак, оштро осудила силоватеље које су назвали "вуковима".

Опозициона Демократска партија (ПД) левог центра раније је позвала Мелони да се огради од коментара свог партнера.

Ђанбруно је изјавио да су његови коментари извучени из контекста да би се створила "надреална контроверза".

"Нисам рекао да мушкарци могу слободно да силују жене које су пијане. Неки политичари скачу на лажни наслов и траже моју суспензију, али из ког разлога? Зато што сам рекао младима да се не дрогирају", рекао је он за "Коријере дела сера".

Мелони и Ђанбруно упознали су се 2015. године на снимању ТВ програма, у коме је италијанска политичарка тада гостовала.

image