Свет

Палестинци носе руске заставе и портрет Путина током демонстрација (ВИДЕО)

Многи Палестинци полажу велике наде да ће управо Русија зауставити страдање палестинског народа у сукобу са Израелом

На улицама града Хеброна на великим демонстрацијама организованим против израелског напада и рата у Гази, Палестинци носе портрете руског председника Владимира Путина и руске заставе, преноси РТ Интернешнал.

Многи Палестинци полажу велике наде да ће управо Русија зауставити сукоб и страдање палестинског народа.

"Разбуктавају се немири на Западној обали реке Јордан, масовни скупови ескалирају у насилне оружане сукобе између Палестинаца и израелских снага безбедности. Наставља се размена артиљеријских удара између израелских оружаних снага и Хезболаха на либанско-израелској граници. Због свега овога ситуација има тенденцију нове ескалације", оценило је данас руско Министарство спољних послова.

Званична Русија се држи неутралног става када је реч о израелско-палестинском конфликту. Осуђује последњи напад на болницу у Гази. Потврђује да Израел има право на самоодбрану, али да притом не страдају цивили.

Москва се залаже за што скорији прекид сукоба, повратак преговорима и коначно формирање палестинске државе, која је Палестинцима обећана пре више од неколико деценија.

Сукоб Хамаса и Израела ушао је у четрнаести дан, а биланс погинулих на обе стране већи је од 5.000.

Копнена инвазија на Газу је све извеснија, на шта је алудирао израелски министар одбране Јоав Галант наводећи да ће Израелске одбрамбене снаге "ускоро видети Газу изнутра".

image