Свет

Хорор у Америци: Убијене најмање 22 особе, више од 50 рањених, потера на улицама (ФОТО, ВИДЕО)

Полицијска управа Луистона објавила је пре тога три фотографије осумњиченог на којима је оружје које изгледа као полуаутоматска пушка, уз фотографију белог теренца и затражила помоћ од грађана у идентификацији осумњиченог
Хорор у Америци: Убијене најмање 22 особе, више од 50 рањених, потера на улицама (ФОТО, ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Најмање 22 особе су убијене, а између 50 и 60 људи је рањено у пуцњави у граду Луистон, у америчкој савезној држави Мејн, која је се догодила на две локације у среду увече, преносе амерички медији.

На конференцији за новинаре у среду увече, комесар за јавну безбедност Мејна је саопштио да полиција не може да потврди тачан број жртава, јер је ситуација и даље "у току", али је извор из полиције саопштио за Фокс њуз да су 22 особе мртве.

"Ен-Би-Си њуз" јавља, позивајући се такође на полицијске изворе, да је рањено између 50 и 60 особа.

У среду увече, полиција Луистона идентификовала је Роберта Р. Карда из Баудоина у држави Мејн као безбедносно интересантну особу. Према наводима полиције, Кард је инструктор гађања, преноси Фокс њуз.

Власти су саопштиле да је реч о особи за коју се сумња да је "наоружана и опасна".

Полицијска управа Луистона објавила је пре тога три фотографије осумњиченог на којима је оружје које изгледа као полуаутоматска пушка, уз фотографију белог теренца и затражила помоћ од грађана у идентификацији осумњиченог.

Канцеларија шерифа је, такође, објавила слике осумњиченог, човека са брадом у кошуљи дугих рукава и фармеркама, који држи пушку у положају за гађање.

Кард је наводно недавно имао психичке проблеме због којих је био смештен у болницу током овог лета, наводи америчка телевизија.

Полиција је потврдила да су се инциденти догодили на две локације, у једном угоститељском објекту и куглани. Притом, та два објекта су међусобно удаљена око 6,5 километара.

У 20 часова, полиција Мејна објавила је на Фејсбуку да је у току пуцњава у Луистону, граду од 36.000 становника, око 90 километара северно од Портланда, највећег града у тој америчкој држави.

Из локалне болнице саопштили су да је у току интервенција због "већег броја жртава у масовном нападу" и да не могу да дају информације о броју настрадалих.

Гувернерка Мејна Џенет Милс саопштила је на друштвеној мрежи Икс да је обавештена о инциденту и позвала становнике да прате упутства полиције.

Полиција упозорава људе да остану у својим домовима и закључавају врата.

image