Шта је ово дете урадило? Најтужније слике из педијатријске јединице у Гази

Око 130 беба је у великој опасности да изгубе животе, а влада и озбиљна несташица медицинским залиха и струје у болници Насер у Гази

Педијатријске јединице у Гази једва излазе на крај са оскудним медицинским залихама а лекари који се брину о новорођенчади издали су упозорење да је око 130 беба у опасности од губитка живота у случају да болнице остану без струје. 

Начелник Одељења за педијатрију болнице Насер у Гази, Мохамед Абед, истакао је да веома тешко успевају да покрију потребе пацијената.

"Имамо озбиљан недостатак капацитета у свим одељењима и болницама, а недостају нам медицинска опрема и друге потрепштине", рекао је овај лекар.

Др Абед је истакао да недостатак енергената представља још једну критичну претњу по животе стотина пацијената на одељењима за негу.

"Негативно утиче на доток струје, па смо принуђени да минимизирамо рад механичких вентилатора у блоку", објаснио је.

Педијатријска јединица коју води првенствено се бави различитим степеном опекотина, преломима доњих екстремитета и крварењем ногу.

"Израелци су у стању само да се боре са децом, старцима и ненаоружаним људима. Не знам зашто Американци и западне земље снабдевају Израел смртоносним оружјем. Да убијају ненаоружане људе? Шта им је ово рањено дете урадило?", упитао је Висам Мохамед Гафар.