Мржња на мржњу: Знају "зашто је Хитлер урадио то што јесте"; Главе 100 вођа Хамаса "на колац"

Позиве на мир у сукобу Хамаса и Израела као да мало људи чује, док поједини политичари гурају свет дубље у спиралу мржње

Док резолуција Уједињених нација која позива на хитно хуманитарно примирје на Блиском истоку изазива саблажњавање међу појединим политичарима, појединци који нису директно умешани у рат Израела и Хамаса својим изјавама настављају да гурају свет у спиралу мржње.

"Црвени" кандидат за председника САД Вивек Рамасвами је током недавног обраћања пред Републиканском јеврејском коалицијом долио уље на ватру изјавом коју је британски водитељ Пирс Морган назвао "средњевековним варваризмом."

"Потпуно сам уверен да ће Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), уколико их не буду обуздавали, обавити посао одбране Израела. Лично се надам успешној и брзој операцији, и не бих волео ништа више него да видим ИДФ како набија главе 100 лидера Хамаса на колац и ређа их дуж границе између Израела и Газе као упозорење да се 7. октобар 2023. године никада не понови", рекао је контроверзни републикански кандидат.

Рамасвами је претходно изустио да, "ако Израел жели да коначно напусти мит о решењу са две државе, онда на то има право", додавши да би остатак арапског света у том случају требало да "апсорбује" Палестинце "као што су Јевреји апсорбовали свој народ из 22 државе 1948. године".

Допуштање недопустивог

Са друге стране света, пакистански сенатор Афнан Улах Кан допустио је себи недопустив чин подржавања Холокауста, након чега се нашао на удару оштрих критика. 

Поделивши слику Хитлера уз хештег "геноцид у Гази", Кан је на Иксу (некадашњи Твитер) написао: "Сада барем свет зна зашто је урадио оно што је урадио."

Објава је наишла на оштре критике корисника Икса, укључујући и оне који подржавају Палестину, да би затим била и уклоњена.