Свет

Блинкенова деца и Ноћ вештица: Син као Зеленски, а ћерка у бојама украјинске заставе (ВИДЕО)

Амерички председник маскирао се у костим Џозефа Бајдена, цинично је прокоментарисала портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова
Блинкенова деца и Ноћ вештица: Син као Зеленски, а ћерка у бојама украјинске заставе (ВИДЕО)© TAnjug/AP Photo/Andrew Harnik

Амерички државни секретар Ентони Блинкен дошао је синоћ у Белу кућу да прослави Ноћ вештица са децом, која нису била маскирана, како западна традиција налаже, у костиме злих духова, вештица и ђавола, већ у костиме који су одражавали подршку Украјини.

Син шефа америчке дипломатије обукао се попут Владимира Зеленског, носио је маслинасто зелену мајицу, а ћерка је дошла у плавој хаљини са жутим шалом, у бојама украјинске заставе. 

На снимку објављеном на друштвеним мрежама се види како Блинкен, његова супруга Еван Рајан и њихова деца прилазе америчком председнику Џозефу Бајдену, који их поздравља и дели слаткише. Блинкен и Бајден су били обучени у пословна одела, док је супруга америчког лидера, која је стајала у близини, носила мачји костим и деци делила књиге.

Секретарка за штампу Беле куће Карин Жан Пјер, обучена у костим анђела, са крилима и ореолом, изјавила је да јој је анђео ипак "дражи од костима ђавола".

На необичну дружину у Белој кући реаговала је и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која је изјавила да су у САД желели да нагласе значај тог дана, када се, према англосаксонској традицији, духови мртвих сусрећу са живима.

"На Ноћ вештица, амерички државни секретар Блинкен довео је децу у Белу кућу обучену као 'Зеленски' и 'украјинска застава'. У САД су желели да нагласе значај тог дана, када се, према англосаксонској традицији, духови мртвих сусрећу са живима", написала је Захарова на Телеграму и додала цинично да је "амерички председник носио костим Џозефа Бајдена".

image