Љубавни полицикл на канадски начин: Мама, тата, дете и љубавници заражени трансродношћу

Роуан, који је некад био Аманда, објавио је јавно да је мушкарац и да улази у процес промене пола, након што је то неколико година раније урадио њен/његов муж Марк који је постао жена и сада се зове Зое - пар данас живи под истим кровом са својим љубавницима, такође трансродним паром

Списатељ је открио да је трансродни мушкарац, након што је његов муж од мушкарца постао жена и пар сада живи у "четвороуглу" са својим трансродним љубавницима.

Списатељ и активиста из Канаде Роуан Џет Нокс, који је раније био Аманда Џет Нокс, објавио је на друштвеним мрежама у августу да је постао транс мушкарац. Почео је да узима тестостероне почетком ове недеље, следећи стопама свог мужа који је постао жена и сина који је постао ћерка, описује "Дејли мејл" ову канадску породицу. 

Ноксова жена Зое, која се раније звала Марк, открила је да је трансродна у јулу 2015, након 19 година брака. Ћерка овог брачног пара, Алексис, објавила је да је трансродна почетком 2014. године. 

Роуан каже да је и он рођен у погрешном телу, али да је требало много времена да се помири са својим истинским родом.

Роуан и Зое живе са својим трансродним партнерима Данијем и Дејмом под истим кровом у Торонту. Дани и Дејм су такође пар, а Роуан њихову најблаже речено необичну везу назива "полициклом", пошто ни бицикл, па ни трицикл, изгледа, нису довољни за ту метафору. 

"Транс радост је заразна", похвалио се Роуан, ваљда објашњавајући како се она проширила на некад њену, а сада његову породицу.

На друштвеним мрежама, објавио је да је у процесу медицинске промене пола и да од сада користи заменице он/њега. Објаснио је и да се упознао са Дани прошле године, да је то била љубав на први поглед, а да су потом желели да упознају и своје партнере, Зое и Дејма, једне с другима, па су и њихови партнери почели да се заљубљују једно у друго.

Роуан и Зое схватили су да им раздвојеност од њихових љубавника врло тешко пада, како описује овај трансродни канадски мушкарац, и одлучили су да се преселе из Торонта у Отаву где сада живе као "четверац".

Зое и Роуан, некад Марк и Аманда, имају трансродну ћерку Алексис која је у шестом разреду схватила да је "рођена у погрешном телу" и са 11 година обавестила мејлом своје родитеље о томе. 

"Слање мејла био је за мене најлакши начин јер сам била врло уплашена од тога шта ће моји родитељи да помисле", објаснила је Алексис у једној телевизијској емисији седећи поред маме Аманде, која тада још увек није била Роуан.

У блогу из 2020. године, Роуан је написао да је Алексис са 17 година, "када је могла лакше да изрази како види себе" схватила да није бинарна, почела је отворено да говори о томе и променила је на друштвеним мрежама податке из биографије. 

Нокс сматра да је транс радост заразна и да је свету потребно много више те радости коју она описује придевом посуђеним из медицине.

"Немојте да погрешите: у данашњем свету транс радост је чин пркоса и моћи", поручује члан полицикличног канадског партнерског четвороугла Роуан.