Америчка министарка финансија: Немамо разлога да испитујемо Маскову куповину "Твитера"

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће подржати државну истрагу инвеститора који су помогли милијардеру да купи друштвену мрежу

Министарка финансија САД Џенет Јелен изјавила је да не види разлог за покретање истраге о Илон Масковој куповини "Твитера".

"Заиста нема основа — колико ја знам — да испитамо финансије његове компаније", рекла је Јелен Си-Би-Ес њузу.

Коментри министарке уследи су мање од недељу дана након што је амерички председник Џозеф Бајден рекао да ће подржати државну ревизију инвеститора који су помогли власнику "Тесле" и "СпејсИкса" да за 44 милијарде долара купи "Твитер".

"Мислим да су сарадња и/или технички односи Илона Маска са другим земљама вредни разматрања", рекао је Бајден новинарима дан после међуизбора. "Било да ради нешто неприкладно или не, а ја то не сугеришем, предлажем да је вредно да се погледа и то је све што ћу рећи."

Јелен је рекла да није сигурна шта је Бајден "имао на уму" тим коментарима и додала "није свесна забринутости" која би оправдала истрагу.

Масково преузимање "Твитера" до сада је било обележено конфузијом, масовним отпуштањима и оним што је сам Маск описао као "масовни пад прихода".