Свет

Драго ми је што си опет са нама: Орбан поздравио повратак Дејвида Камерона у политику

Драго ми је што видим пријатељско и познато лице у политичкој арени, прокоментарисао је мађарски премијер повратак бившег колеге
Драго ми је што си опет са нама: Орбан поздравио повратак Дејвида Камерона у политикуGetty © Pool / Pool

Мађарски премијер Виктор Орбан придружио се хору европских лидера који су поздравили неочекивани повратак бившег британског премијера Дејвида Камерона у политику.

"Тешка времена захтевају искусне вође. Драго ми је што видим пријатељско и познато лице у политичкој арени", поручио је Орбан.

Камерон, који је поднео оставку на место британског премијера 2016. године, вратио се у британску политику у понедељак поставши нови министар спољних послова Уједињеног Краљевства.

Бивши конзервативни премијер имао је проблематичне односе са ЕУ током свог времена на власти и то не само због своје улоге у покретању референдума о брегзиту 2016, који је створио године тензија између Лондона и Брисела, пише "Политико".

Понекад је Камерон због неповерења у европске послове био у истом углу са Орбаном. Њих двојица су 2014. године били једини који су гласали против избора Жан-Клода Јункера за председника Европске комисије.

"Ово је мрачан дан за Европу, ризикује да ослаби националне владе", рекао је тада Камерон о Јункеровом успону на челно место.

image