Свет

Гувернерка Њујорка о експлозији на граници: Као да га је генерисала вештачка интелигенција

Две особе које су биле у аутомобилу су погинуле, а лакше је повређен гранични службеник
Гувернерка Њујорка о експлозији на граници: Као да га је генерисала вештачка интелигенција© Tanjug/Customs Border Protection via AP

Гувернерка Њујорка Кети Хочул и тужилац западног Њујорка Трини Рос изјавиле су да у експлозији у којој је учествовао аутомобил на мосту "Дуга" код Нијагариних водопада нема знакова терористичких активности.

Гувернерка Њујорка Кети Хочул јуче је саопштила да полиција те савезне државе, заједно са Радном групом ФБИ за тероризам, учествује у истрази, те да власти "помно прате ситуацију".

Она је на конференцији за новинаре рекла да ће бити објављен видео-снимак инцидента за који каже да изгледа као да га је "генерисала вештачка интелигенција".

"Бићете у чуду кад будете видели снимак. Аутомобил је оделетео у ваздух и прошао преко ограде", рекла је Хочул новинарима.

Навела је да власти још не знају да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свесно или је реч о несрећи, преноси АП.

Несрећа је, подсећамо, изазвала хаос дуж границе, а сва четири копнена прелаза између Сједињених Америчких Држава и Канаде била су затворена, док се није сазнало више о узроку експлозије.

Извори за "Фокс њуз" рекли су да је у питању покушај терористичког напада.

Две особе које су биле у аутомобилу су погинуле, а лакше је повређен гранични службеник (27), навели су извори. 

Премијер Канаде Џастин Трудо изјавио је да је њихова влада у контакту са америчким властима када је у питању истрага о инциденту.

Он је, такође, навео да Канада разматра јачање безбедносних провера на свим граничним прелазима.

"На основу онога што знамо у овом тренутку", рекао је Хочул на конференцији за новинаре, "нема знакова терористичке активности у овој несрећи".

На одвојеној конференцији за новинаре са Росом у близини у Бафалу, шериф државе Ерие Џон Гарсија је рекао: "Можемо да наставимо са својим животима".

image