Иранска револуционарна гарда: Два наша војника убијена у израелском нападу на Сирију

Сиријска опсерваторија за људска права издала је саопштење да су се у предграђу Дамаска, погођеном ваздушним нападима, "криле војне снаге које сарађују с либанским Хезболахом"

Иранска револуционарна гарда саопштила је данас на свом сајту да су два њихова војника убијена приликом израелског ваздушног напада на Сирију, преноси АП.

Два војника су била на саветодавној мисији, према наводима Гарде, док њихов ранг и место смрти нису познати.

Сиријски државни медији, цитирајући неименованог војног званичника, саопштили су да су израелске ваздушне снаге погодиле неколико области на периферији Дамаска и да су удари направили материјалну штету, али да нема жртава.

Сиријска опсерваторија за људска права, опозициони ратни посматрач са седиштем у Великој Британији, издала је саопштење да су се у предграђу Дамаска, погођеном ваздушним нападима, "криле војне снаге које сарађују с либанским Хезболахом", као и да су два сиријска цивила и два странца погинула, док је петоро повређених.

Ирански званичници од почетка напада Израела на Газу упозоравају да би конфликт могао да се прошири на друге регионе и да најновија дешавања у Сирији могу довести до повећања тензија између Ирана и Израела.