Нападач у Паризу повезан са починиоцима ранијих терористичких напада

Арман Ражапур Михајдоаб је 2016. године планирао неуспели напад на Дефенс (пословни кварт у Паризу), за шта је осуђен на пет година затвора, од којих је одслужио четири

Француски Центар за анализу тероризма (ЦАТ) саопштио је данас да је француски држављанин иранског порекла Арман Ражапур Мијандоаб, који је у Паризу убио једну особу и ранио још две, повезан с починиоцима напада у Конфланс Сен Онорини, у Мањавилу и могуће Сент Етијен ди Руварају.

"Терористи с којима је Ражапур потенцијално био у контакту укључују Абдулаха Анзорова, убицу професора Семјуела Петија и Ларосија Абалу, који је извршио атентат на полицајце Жан Батист Салвена и Ванесу Шнајдер", саопштио је Центар француском "Фигароу".

Сумња се да је Ражапур такође комуницирао с Аделом Кермишеом, исламистом који је убио осамдесетпетогодишњег свештеника Жака Амела, као и са француским џихадистом Максимилијеном Тибоом, бившим чланом организације Форсан Ализа, која се залагала за успостављање исламског калифата у Француској.

Арман Ражапур Михајдоаб је 2016. године планирао неуспели напад на Дефенс (пословни кварт у Паризу), за шта је осуђен на пет година затвора, од којих је одслужио четири.

Један немачки туриста синоћ је насмрт избоден у терористичком нападу у Паризу у близини Ајфелове куле, а повређене су још две особе.

Француско тужилаштво за борбу против тероризма потврдило је да је отворило истрагу о овом нападу у којем је исламски екстремиста ножем јурио неколико немачких туриста, убио мушкарца, а потом чекићем ранио још две особе.

Смртоносни напад догодио се у 15. париском арондисману, а нападач је затим прешао реку Сену ка десној обали, где је чекићем напао и повредио две особе. Потом га је зауставила полиција и неутралисала га тејзером.