Свет

Експлозија у Арлингтону: Полиција покушала да уручи налог, осумњичени активирао светлећу ракету

До експлозије је дошло када је полиција покушавала да изврши претрес куће
Експлозија у Арлингтону: Полиција покушала да уручи налог, осумњичени активирао светлећу ракету© Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf

Хитне службе у Арлингтону, Вирџинијa, раде на гашењу остатка куће која је експлодирала у понедељак увече док је полиција покушавала да изврши налог за претрес, а осумњичени је био унутра.

Полиција истражује околности експлозије, која се догодила док су припадници снага реда покушавали да ступе у контакт са човеком који је био унутра, а за кога сумњају да је раније током дана пуцао из сигналног пиштоља унутар куће, рекао је портпарол полиције округа Арлингтон Ешли Севиџ.

Полицајци су реаговали на извештаје о пуцњави у близини куће нешто пре 17 часова и добили налог за претрес стана након што је утврђено да је осумњичени испалио више хитаца из сигналног пиштоља, рекао је Севиџ.

"Након што смо добили налог за претрес, покушали смо да ступимо у контакт са особом, наш СВАТ тим је био на лицу места у том тренутку", рекао је Севиџ и додао да је осумњичени у био у кући која је експлодирала након што је у затвореном испалио неколико сигналних ракета.

За сада се не зна да ли је осумњичени још жив, ни да ли је у кући било још некога. Неколико полицајаца лакше је повређено у експлозији.

image