Свет

Трампов адвокат у проблему: Баснословна одштета за жене које је оптужио за крађу изборних резултата

Фриман и Мос су рекле да су им се животи у потпуности променили после 3. децембра 2020. године, када их је Ђулијани оптужио да су учествовале у изборној крађи у Џорџији
Трампов адвокат у проблему: Баснословна одштета за жене које је оптужио за крађу изборних резултата© Hoo-me / MediaPunch via www.imag

Рудолф Ђулијани, бивши адвокат Доналда Трампа, мора да плати одштету од 148 милиона долара двема женама које је осумњичио да су покушале да украду победу Трампа на председничким изборима 2020. године, пресудио је суд у Вашингтону.

Пресуда је уследила након што је судија Берил Хауел из Федералног суда у Вашингтону пресудио да је Ђулијани "оклеветао Руби Фриман и Шеј Мос", а од пороте у грађанском поступку затражено је да одлучи о висини казне, преноси "Њујорк тајмс".

Порота је Руби Фриман и Шеј Мос доделила укупну одштету због клевете од 75 милиона долара.

Осим тога, Ђулијани мора да плати одштету од 16,2 милиона за Фриман и 16,9 милиона долара за Мос, као и још по 20 милиона долара свакој од њих због емоционалне патње.

Током вишесатног емотивног сведочења, Фриман и Мос су рекле да су им се животи у потпуности променили после 3. децембра 2020. године, када их је Ђулијани оптужио да су учествовале у изборној крађи у Џорџији, тада једној од кључних савезних држава за исход председничких избора.

image