Медведчук: Украјина на истом нивоу са Сомалијом, Авганистаном, Ираком и Сиријом

Украјински народ се нашао у лудници, где су власт преузели посебно опасни пацијенти, тврди украјински опозициони политичар

Данашња Украјина налази се на истом нивоу са Ираком, Авганистаном, Јужним Суданом, Сиријом, Јеменом, Сомалијом, Централноафричком Републиком, и Либијом, показују резултати истраживања медицинске консултантске компаније "Интернешенел Ес-оу-ес" (International SOS), на које данас подсећа украјински опозициони политичар Виктор Медведчук.

Украјина је тако једина европска држава која се нашла на листи оних земаља за које се говори да није препоруљиво посетити, на основу четири критеријума: стање у медицини, климатске промене, безбедност и психичко здравља становника. Уколико се за прва два критеријума за Украјину не може рећи да је баш на нивоу афричких и азијских земаља, онда се за друга два критеријума може рећи да је Украјина у њима толико "отишла далеко" да превазилази и слабо развијене земље, пише Медведчук у последњем ауторском чланку за "Смотрим.ру".

"Такав русофобски канибализам, који је уведен у државну политику савремене Украјине, не можеш наћи ни међу неким од најзаосталијих агресивних племена Африке. У којој европској земљи се руше споменици песницима и писцима, скрнаве гробови совјетских војника, пале књиге, а по медијима чују позиви на убијање људи по етничкој, верској или политичкој основи? Где људе скидају по хладноћи, везују лепљивом траком за бандеру и туку? Где људе хватају као дивље звери и шаљу на клање за туђе интересе? Ово не постоји нигде. Догађаји у савременој Украјини се не могу назвати другачије него масовним лудилом", тврди Медведчук.

Он подсећа да "ово масовно безумље" у Украјини није почело недавно, већ доста пре СВО и додаје да су стога истакнути функционери већ извели своје најближе ван граница земље.

"Бандеризација Украјине почела је незаконитим доласком на власт Виктора Јушченка као резултат трећег круга избора који није предвиђен Уставом и законима. Одређене политичке снаге позивале су на рат са Русијом, а сада када су оствариле свој циљ, захтевају да их цео свет заштити и даје новац без рачуна. Ову избезумљену земљу су активно хушкали против Русије, очекујући конфликт. А када је дошло до сукоба, западни политичари нису потрчали да га гасе, већ су почели да га потпирују путем слања оружја и новца у огромним количинама".

"Украјински народ се нашао у лудници, где су власт преузели посебно опасни пацијенти. Стога је за ментално здраве људе једноставно опасно да се у њему налазе. У оваквој ситуацији не чуди што све више грађана Украјине јури према онима које политички манијаци (Украјине) називају агресором".

Пример Украјине нам показује да опасност почиње од масовног безумља, од одустајања од општељудских вредности, подсећа Медведчук, који затим додаје и да је данас велики број грађана Украјине убијен или лишен слободе због тога што је покушао да "уразуми власт и са њом успостави дијалог".  

"'Моја савест се зове Адолф Хитлер', једном је рекао луди Херман Геринг, који је извршио самоубиство током суђења у Нирнбергу. Зеленски исто тако може да каже да се његова савест зове Џозеф Бајден, јер га не занима ни судбина сопствене земље ни судбина сопственог народа", иронично закључује Медведчук.