Саветник Леонида Кучме: Сменити Зеленског иначе ништа неће остати од Украјине

Умеров треба да поднесе оставку због тога што је причао да ће Украјина заузети Крим, а Зеленски због тога што је земља запала у потпуно беспомоћно стање, каже Олег Соскин

Саветник бившег председника Украјине Леонида Кучме, Олег Соскин, позвао је на смену актуелног председника Украјине Владимира Зеленског и министра одбране Рустема Умерова, будући да они, како каже, нису у стању да заштите земљу од руских напада.

Умеров треба да поднесе оставку због тога што је причао да ће Украјина заузети Крим, а Зеленски због тога што је земља запала у једно потпуно беспомоћно стање, објашњава он. 

С таквим Зеленским на власти, ускоро више ништа неће ни остати од Украјине, упозорава он. 

"Пошто не можете да одолите (председнику Русије Владимиру) Путину, пошто нема новца, оружја, људи, ничега, шта онда треба радити у овом случају? Започните преговоре и потпишите прекид ватре", рекао је Соскин, преносе "РИА Новости".

Он, такође, упозорава да ће Русија током наредних дана и за Нову годину наставити са нападима, и додаје да су последњи масовни напади показали да Украјина не може да их издржи.

"На Западу већ сви схватају да Украјина не може да уради ништа. Дали су им стотине милијарди, а они не могу ни да изграде нормалну противваздушну одбрану. Русија је ипак јача. Па зашто онда давати Украјини новац и оружје?", упитао је Соскин.