Зеленски открио војни план за 2024: Производићемо више оружја

Након осуда због тога што војска није понудила план за наредну годину, председник Украјине открио је да му је синоћ овај план представљен на састанку са војним врхом и истакао да ће он укључивати и већу производњу оружја

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да је од војске добио војни план за 2024. годину, за који су претходно главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни и један од посланика Раде Давид Арахамија рекли да не постоји.

Овакво неслагање је изазвало осуду дела јавности.

Украјина је, према речима Зеленског, спремна да у наредној години произведе више оружја, а већ постоји и "јасан план рада за јануар на међународном нивоу", пренеле су "РИА Новости".

Вест је уследила након једног од најмасовнијих руских напада на Украјину од почетка СВО, који се десио у петак. Напади су изазвали лавину коментара на друштвеним мрежама, а о лошем стању у Украјини огласили су се и поједини актуелни или бивши званичници. 

Тако је, на пример, једна од саветница Залужног добила отказ, након што је јавности поручила да људи не треба да брину што њихови синови иду на фронт, јер ће сви ионако умрети, а огласио се и саветник бившег председника Украјине, који је позвао на смену Зеленског и украјинског министра одбране Рустема Умерова, будући да они, како каже, нису у стању да заштите земљу од руских напада.