Свет

Смртоносан почетак нове године: Две пуцњаве у Лос Анђелесу, погинуле 3 особе, рањено туце

Лос Анђелес је бурно прославио почетак 2024. године
Смртоносан почетак нове године: Две пуцњаве у Лос Анђелесу, погинуле 3 особе, рањено туце© Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, File

У две одвојене пуцњаве првих сати Нове године, на подручју Лос Анђелеса три особе су убијене, док је 12 рањено, преноси АП.

У пуцњави на забави у индустријској зони у центру Лос Анђелеса, две особе су погинуле, а осам је рањено, саопштиле су власти.

Полицајци који су реаговали на пријаве о пуцњави у понедељак око 1 сат после поноћи, известили су да су чули пуцње и затекли гомилу која бежи из тог подручја, док је неколико рањених људи лежало на улици и тротоару, навела је локална полиција у саопштењу за јавност, додајући да су мушкарац и жена погинули на лицу места.

Званичници су првобитно рекли да су првобитно известили да су три особе хоспитализоване, али је у послеподневним сатима тај број порастао на осам.

Стање повређених није познато, а нема ни информација о осумњиченом за пуцњаву.

Истражитељи верују да је пуцњава настала због свађе на забави, која је организована у индустријској зони где се налазе магацини и пословне зграде.

У међувремену, одељење шерифа округа Лос Анђелес истражује одвојену пуцњаву у којој је у понедељак рано ујутру у граду Хоторн убијена једна жена и рањено четири особе.

Једна особа је у критичном стању, док је троје стабилно, пренела је локална телевизија. Није било хапшења и информација о осумњиченима.

image