Украјинска војска "на дијети без муниције" – арсенали празни

Оружане снаге Украјине немају довољно муниције, па зато у борбама користе било шта од онога што је преостало

Украјинска војска исцрпела је своје арсенале. Сада користи било шта што јој је преостало, уместо оног што војсци заиста треба, како би остварила циљ, пише шпански лист "Паис". 

Како тврди наредник 47. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине Александар, не само његова већ су и друге бригаде на "дијети без муниције".

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба признао је да Кијев нема "план Б", у случају да Запад укине подршку коју је до сада пружио. Притом, Кулеба је крајем године окривио Европљане за одлагање испоруке оружја, рекавши да су "потрошили превише времена" на разговоре о томе како и када повећати производњу оружја и муниције.

"Неће бити довољно ако се ситуација не промени, али и тада ће Русија бити испред нас", истакао је Кулеба и још се пожалио да савезници Украјине у Европи не знају како да се боре и нису у стању да повећају производњу високотехнолошког оружја.

Западни медији све чешће пишу да је Запад почео да се умара од украјинског сукоба, а подршка режиму Владимира Зеленског слаби.

Москва је са своје стране нагласила да западно оружје неће помоћи Кијеву, само ће додатно продужити сукоб, а сваки терет са западним оружјем постаје легитимна мета за руску војску.