Свет

Иран: Ухапшено више особа умешаних у терористички напад у Керману

Обавештајни системи успели су да пронађу добре трагове, а информације о ухапшеним ће накнадно саопштити безбедносне службе, казао је ирански министар унутрашњих послова Ахмад Вахиди
Иран: Ухапшено више особа умешаних у терористички напад у Керману© Tanjug/Sare Tajalli, ISNA

Ухапшено је више особа умешаних у експлозије које су се догодиле у среду у граду Керман на југоистоку Ирана, током поворке жалости у знак сећања на четврту годишњицу смрти генерала Исламске револуционарне гарде Касема Сулејманија, изјавио је министар унутрашњих послова Ахмад Вахиди.

"Обавештајни системи су успели да пронађу добре трагове. Један број људи умешаних у овај инцидент је приведен, а информације о њима ће накнадно саопштити безбедносне службе", казао је Вахиди, а преноси агенција ИРНА.

Подсетимо, Исламска држава преузела је одговорност за две експлозије у којима је погинуло скоро 100 људи и рањено више особа на церемонији у Ирану.

То се догодило током обележавања четврте годишњице од смрти команданта Касема Сулејманија, којег је убио амерички дрон 2020. године.

Најмање 103 особе погинуле су у експлозијама у граду Керману, на југу Ирана, док је више десетина људи повређено, пренели су локални медији.

Експлозије су се догодиле у близини гробља на ком је сахрањен некадашњи командант јединице Кудс иранске Исламске револуционарне гарде Касим Сулејмани.

Иранска влада прогласила је четвртак даном жалости, а председник Ебрахим Раиси, који је одложио планирану посету Турској 4. јануара, рекао је да ће налогодавци и извршиоци терористичког напада бити идентификовани и кажњени.

image