Има ли наде за Зеленског: Наставак преговора у Конгресу САД о помоћи Украјини

Не би ли се разрешио застој у додели нове туре средстава кијевском режими у борби против Русије очекује се разговор првог човека Представничког дома и лидера Америке

У току су преговори у америчком Конгресу о пооштравању безбедности граница и додели нових средстава за Украјину, али искорак још није постигнут.

"Дискусије се настављају. И даље се ради на томе да се додатно финансирање Украјине повеже са средствима намењеним за обезбеђивање границе с Мексиком", изјавио је извор руске агенције из Конгреса, коментаришући ситуацију око нове турепомоћи Кијеву.

Конгресмени из редова Републиканске партије који контролишу Представнички дом захтевају оштрије мере безбедности граница Сједињених Држава у замену за одобрење новог пакета помоћи Украјине, који су претходно затражили и Бела кућа и председник Џозеф Бајден.

С тим у вези "Блумберг" је објавио да постоји могућност да председавајући Представничком дому Мајк Џонсон разговара с Бајденом пошто се дискусије на тему мигрантске кризе у САД и помоћи Украјини одуговлаче.