Свет

Мистерија боловања шефа Пентагона: Тајно завршио у болници, али наставља да ради

Министар одбране Лојд Остин треба одмах да буде отпуштен због неприкладног професионалног понашања и непоштовања дужности, написао је Трамп на својој друштвеној мрежи
Мистерија боловања шефа Пентагона: Тајно завршио у болници, али наставља да радиwww.globallookpress.com © Volodymyr Tarasov

Шеф Пентагона Лојд Остин и даље је у болници, из које наставља да извршава своје задатке, као што је то радио и пре него што је хоспитализован, каже данас координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби. 

Кирби додаје да не постоје планови о смени Остина и истиче да је пажња сада усмерена на опоравак првог човека Пентагона, чији повратак чека и председник САД Џозеф Бајден, преносе "РИА Новости". 

Подсетимо, Министарство одбране САД саопштило је у петак увече да је Остин претходног понедељка примљен у Медицински центар "Волтер Рид" због "компликација које су уследиле услед медицинске процедуре." У извештају "Ен-Би-Си њуза" тврди се да је Остин провео чак четири дана на интензивној нези.

Ако је веровати "Политику", Бајден три дана није знао ништа о томе, као ни његови ближи сарадници, након чега је сам Остин  издао саопштење у коме признаје да је "јавност требало да буде обавештена на одговарајући начин".

Он је преузео одговорност за то што није обавестио колеге и јавност о здравственом стању, додавши да ће у будућности "бити бољи".

Трамп тражи да Остин поднесе оставку

Кандидат за председничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп поручио је данас да министар одбране Лојд Остин треба да буде отпуштен, јер није на време обавестио званичнике да је хоспитализован.

"Министар одбране Лојд Остин треба одмах да буде отпуштен због неприкладног професионалног понашања и непоштовања дужности. Он је нестао на недељу дана, а нико, укључујући његовог шефа, поквареног Џоа Бајдена, није имао појма где се налази", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи Трут.

Са друге стране, неименовани извор из Беле куће каже за Ројтерс да председник САД Бајден ни не размишља о отпуштању Остина.

image