Северна Кореја лансирала још једну балистичку ракету

О овом догађају известио је и Генералштаб Јужне Кореје, који је потврдио да је "неидентификована балистичка ракета лансирана према Источном (Јапанском) мору"

Северна Кореја извршила је још једно лансирање балистичке ракете, саопштила је Обалска стража Јапана, позивајући се на Министарство одбране.

"Апелујемо на посаде бродова и авијације да прате упутства, а уколико пронађу фрагменте да им не прилазе, већ обавесте обалску стражу", додаје се у саопштењу.

О овом догађају известио је и Генералштаб Јужне Кореје, који је потврдио да је "неидентификована балистичка ракета лансирана према Источном (Јапанском) мору".

Други детаљи и параметри нису објављени, а после одређеног времена Обалска стража Јапана је пријавила и наводни пад ракете. 

Подсећања ради, Генералштаб Јужне Кореје је у свом извештају са краја прошле године најавио почетак стандардних зимских вежби Оружаних снага Северне Кореје, "које ће по свом обиму и природи бити упоредиве са претходним".

Северна Кореја је последњи пут лансирала балистичку ракету средином децембра, тако да је ово прво лансирање у новој години.