Свет

Саудијска Арабија: Нема нормализације односа са Израелом без решавања палестинског питања

Потребна нам је стабилност и она ће доћи само кроз решавање палестинског питања, рекао је саудијски министар спољних послова
Саудијска Арабија: Нема нормализације односа са Израелом без решавања палестинског питања© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Министар спољних послова Саудијске Арабије принц Фејсал бин Фархан Ал Сауд изјавио је да нормализација односа са Израелом није могућа без решавања палестинског питања.

Упитан да ли може бити нормалних веза без пута који би водио до кредибилне и неповратне палестинске државе, он је рекао да је то једини начин који ће донети бенефит, пренео је Ројтерс.

"Потребна нам је стабилност и она ће доћи само кроз решавање палестинског питања", казао је Ал Сауд у интервјуу, који је урађен на маргинама Светског економског форума одржаног прошле недеље у Давосу, у Швајцарској, а емитован данас на Си-Ен-Ену.

Он је додао да су деескалација сукоба у Гази и заустављање погибије цивила кључни.

"Оно што видимо је да Израелци уништавају Газу, цивилно становништво Газе. То је потпуно непотребно, потпуно неприхватљиво и мора да престане", нагласио је Ал Сауд.

image