Израелско решење за Газу: Вештачко острво откачено од Египта?!

План је званичницима ЕУ наводно представио Израел Кац, а објавио га је новинар "Волстрит џорнала" на Иксу уз коментар "таман кад сам мислио да став Европе по питању сукоба у Гази не може бити надреалнији"

Израелски министар спољних послова Израел Кац наводно је европским колегама представио решење за сукоб у Гази које укључује вештачко острво које би било откачено од Египта и које би контролисао Израел, написао је на свом налогу на Иксу новинар "Волстрит џорнала" Лоренс Норман.

Он је у објавио на овој друштвеној мрежи навео да му је ово потврђено из три извора уз коментар "таман кад сам мислио да став Европе по питању сукоба у Гази не може бити надреалнији".

Како је додао, "неочекивано" је одговор који је добио од европских званичника у вези с овим, а речено му је и да су шефови дипломатија земаља ЕУ у приличној мери игнорисали целу ствар.

"Нејасно је да ли је у питању нека врста пројекта пресељења или неки вид регионалног хаба. Има мишљења да се ради о старом видео-снимку са Кацовог претходног радног места у Министарству саобраћаја. Али користити га данас за сукоб у Гази? Отвара милион питања на које не добијам одговор", написао је Норман.