Свет

Украдено милион долара из срушеног авиона у Авганистану

У авиону је током несреће било шесторо људи - четири члана посаде и двоје путника
Украдено милион долара из срушеног авиона у АвганистануGetty © Hollie Adams

Из руског авиона "фалкон 10" који се у недељу 21. јануара срушио у Авганистану украдено је 1,2 милиона долара, преносе "РИА Новости", позивајући се на наводе локалних медија.

Према писању "Хашт е Суб", талибански гувернер провинције Бадахшан је по наређењу заменика председника владе Мухамеда Хасана Ахунда оформио комисију како би се утврдиле чињенице и истражио читав случај, као и да је начелник обавештајне службе Авганистана у Бадахшану на челу те комисије.

Подсећања ради, авион "фалкон 10"срушио се у планинској регији Авганистана током обављања приватне медицинске евакуације из тајландског града Патаје до Москве, са два техничка слетања. У авиону је било шест људи: четири члана посаде, односно два пилота и два доктора који су преживели и два путника – Ана и Анатоли Евсјуков из Волгодонска који су погинули у несрећи.

"Фалкон" је био регистрован као цивилни авион у Русији, а према мишљењу извора из руске авијације један од могућих узрока несреће и пада је грешка приликом прорачуна горива, ког није било довољно услед јаког чеоног ветра. Према истражном комитету, највероватнији узрок несреће је отказивање мотора, а због несреће покренут је и кривични поступак за нарушавање правила о безбедности ваздушног саобраћаја и транспорта, што је резултирало погибијом двоје људи.

image