Руска "лада" ће се производити у Етиопији

Руски аутомобил се вози у источноафричкој држави од 1970-их, а стекао је популарност по поузданости

Руска ауто-компанија "Автоваз" планира да покрене производњу возила "лада" у Етиопији, потврдио је амбасадор Москве у Адис Абеби Јевгениј Терехин.

Према његовим речима, "лада" има добру репутацију у овој источноафричкој земљи, чувена је по поузданости, што од Етиопије чини добру локацију за фабрику за склапање возила.

"'Лада' је врло позната у Етиопији и још је веома присутна у локалним такси службама. Испоруке ових возила су почеле 1970-их година", рекао је Терехин, те напоменуо да Адис Абеба има "неопходно искуство сарадње са страним партнерима", као и да су у току разговори о потенцијалним објектима у којима ће склапати ово возило.

Локални медији известили су у децембру да су "Етио инжениринг груп" и руски произвођач аутомобила "Автоваз" потписали споразум о производњи возила "лада" у тој афричкој земљи.  

Извршни директор "Автоваза" Максим Соколов рекао је раније да би компанија могла да развије специјалне верзије својих возила како би одговарала афричким купцима, укључујући модификовану "ладу ниву".