Свет

Бивши саветник Беле куће за националну безбедност: Ако Трамп победи, славиће се у Кремљу

Некадашњи саветник Доналда Трампа сматра да је његов бивши шеф "лака мета" за Русију
Бивши саветник Беле куће за националну безбедност: Ако Трамп победи, славиће се у КремљуGetty © Alex Wong / Staff

Ако бивши председник Доналд Трамп освоји још један мандат у Белој кући, Русија ће славити, рекао је Трампов бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон, иако је руски председник Владимир Путин недавно подржао Џозефа Бајдена, пише "Политико".

"Бајден, он је искуснији, предвидљивији, он је политичар старе гарде", рекао је Путин руским државним медијима прошле недеље. "Али радићемо са сваким америчким лидером коме амерички народ верује", додао је.

Болтон је Путинове коментаре назвао "јасним покушајем ширења дезинформација" како би се "Трампу пружила прилика - коју је он довољно будаласт да искористи - да каже, па, мислио сам да ми је то заправо комплимент", рекао је Болтон за Ем-Ес-Ен-Би-Си.

"Мислим, ако Трамп буде изабран, биће славља у Кремљу, у то нема сумње, јер Путин мисли да је он лака мета", додао је он.

Трамп се осврнуо на Путинов коментар током митинга у Јужној Каролини прошле недеље. "Председник Русије Путин ми је управо дао велики комплимент, заправо", рекао је Трамп својим присталицама, позивајући се на Путинов коментар о Бајдену.

image
VV inauguration
banner