Пашињан се састао са Куртијем, "Јерменија није савезник Русије"

Јерменски премијер истакао је значај и симболику првог сусрета два премијера и изразио интересовање за економску сарадњу и могућности улагања које нуди тзв. Kосово

Још једном се, овог пута на примеру премијера Јерменије, показује да Србија и Русија по неписаном правилу имају исте пријатеље, и оне који то нису.

Наиме, у оквиру Минхенске безбедносне конференције, како је саопштено из његовог кабинета, Никол Пашињан састао се са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Стране су размениле мишљења о актуелној ситуацији и текућим процесима у региону Јужног Кавказа и на Балкану, као и о безбедности и стабилности, наводи се на сајту јерменске владе.

Kако се истиче, јерменски премијер је истакао значај и симболику тог првог сусрета два премијера и изразио интересовање за економску сарадњу и могућности улагања које нуди тзв. Kосово.

Курти је изразио подршку јерменском народу у контексту дешавања последњих година, напомињући да оба народа историјски пролазе кроз тежак период.

На састанку је разговарано о мултисекторској сарадњи, као и о перспективама сарадње на међународним платформама.

Јерменија није савезник Русије по украјинском питању

На састанку са представницима јерменске заједница у Немачкој, Пашињан је истакао и да Јерменија није савезник Русије о украјинском питању.

"Веома дуго сам говорио да у украјинском питању Јерменија није савезник Русије и то је наш искрен став. Први пут сам то рекао пре две године", казао је Пашињан.

Он је, међутим, истом приликом изразио жаљење што Јереван "не може да утиче на ситуацију".