Пољски фармери блокирали границу са Немачком

Пољопривредници планирају да протест наставе данас до ручка, а уколико надлежни не одреагују, намеравају да га продуже на месец дана

Пољски фармери блокирали су кретање камиона дуж кључног аутопута А2 на граници са Немачком, преноси радио станица РМФ ФМ.

Пољопривредници на тракторима направили су уски коридор у близини границе кроз који могу да прођу само аутомобили. Камиони који превозе робу, с друге стране, морају да пронађу обилазнице.

Пољопривредници планирају да протест наставе до после поднева, а уколико надлежни не одреагују, намеравају да га продуже на месец дана.

Пољопривредници из Пољске и других земаља централне и источне Европе ових дана одржавају протесте на граничним прелазима због европског Грин дилa (Green Deal), превелике бирократије и, како кажу, неправедних субвенција ЕУ и јефтиног неограниченог увоза хране из земаља ван Уније, укључујући и из Украјине. 

На данашњим протестима у Пољској могли су се видети разни транспаренти, а на некима од њих пише и "Чекамо премијера" и "Европска политика убија фармера".