Ен-Би-Си: Лош рејтинг уочи избора разбеснео Бајдена

Актуелног лидера је посебно изнервирао пад подршке бирача у колебљивим државама Мичиген и Џорџија, за које се верује да ће бити кључне за исход председничких избора

Председник САД Џозеф Бајден је све незадовољнији својом кампањом јер није успео да допре до бирача, односно да им адекватно представи своје успехе – зато захтева од оних који му пишу говоре да напусте бомбастичну реторику и јасно изнесу шта је актуелни председник учинио за државу током свог мандата.

Како преноси Ен-Би-Си, лидера Америке наводно иритирају ограничења која су му наметнута а за која верује да су у супротности с његовим инстинктима као успешног политичара. Зато настоји да се чешће појављује и састаје с бирачима.

Упућени саговорници америчког ТВ канала посебно су говорили о јануарској епизоди када су Бајдена обавестили о паду рејтинга у колебљивим државама Мичиген и Џорџија, за које се верује да ће бити кључне за исход председничких избора.

Наиме, када му је саопштено да у поменутим државама губи гласачко тело због политике према рату у Појасу Газе, то јест подршци Израелу у истом, лидер САД је почео да вришти и псује.

Бајденов рејтинг од 38 одсто у овој фази изборног процеса је, према подацима групе за истраживање јавног мњења Галуп, нижи него код последња три председника који су изгубили реизбор: Трампа (48 одсто), Џорџа Х. В. Буша (39 одсто) и Џимија Картера (43 одсто).