Свет

У израелском нападу на град Газа убијено 29 особа, десетине повређених

Израелске снаге данас у извршиле напад на избеглички камп Ал Нусеират у централној Гази, у коме је најмање 70 људи рањено, а није познато да ли има убијених
У израелском нападу на град Газа убијено 29 особа, десетине повређених© Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

У израелском нападу на зграду у насељу Дараџ у граду Газа убијено је 29 особа, а десетине људи су рањене, јавља палестинска агенција ВАФА.

На снимку након напада који је објавила "Ал Џазира", виде се спасилачке екипе које износе тела убијених из бомбардоване зграде.

У другим деловима града Газа, израелски хеликоптери су извршили нападе на неколико кућа у насељима Зејтун, Шуџаја и Ремал, а у овим нападима повређено је десетине цивила.

Израелске снаге данас у извршиле напад на избеглички камп Ал Нусеират у централној Гази, у коме је најмање 70 људи рањено, али није познато да ли има жртава.

"Ал Џазира" је саопштила да су у нападу рањена два новинара ове агенције, као и одређен број новинара турског јавног сервиса ТРТ на арапском језику.

Катарска агенција додаје да је дошло до јаког напада на северни део кампа, који је гађан артиљеријским гранатама и из ваздуха.

image