Мисија Ирана у УН: Што се нас тиче, готово је

Због сукоба на Блиском истоку за данас је заказана хитна седница Савета безбедности УН

Иранска мисија при УН објавила је на свом налогу на мрежи Икс да сматра да је војна акција Иранских оружаних снага против Израела покренута у складу са Чланом 51 Повеље УН, као одговор на израелски напад на конзулат Ирана у Дамаску.

"Што се нас тиче, ово је готово и ова ствар се може сматрати завршеном. Уколико, пак, режим у Израелу направи следећу грешку, ирански одговор ће бити знатно жешћи", наведено је у саопштењу Иранске мисије при Уједињеним нацијама.

Додаје се да је реч о конфликту између Ирана и, како је наведено, "одметничког режима у Израелу" и поручује да "САД морају да остану на страни".

"Као одговорна чланица УН, Исламска Република Иран је посвећена циљевима и принципима садржаним у Повељи УН-а и међународном праву, и понавља свој доследан став да не тежи ескалацији или сукобу у региону", наводи се у писму упућеном Генералном секретару УН-а Антонију Гутерешу.

Током ноћи Иран је испалио више стотина дронова и балистичких пројектила ка Израелу у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску.

За данас је заказана хитна седница Савета безбедности УН.