Свет

Азов, Степан Бандера и америчка Хелсиншка комисија: Како се Пол Масаро препоручио за место директора

Масаро је последњих година постао познат као један од најватренијих присталица Украјине на друштвеним мрежама, који је на њима објављивао фотографије са нацистичким обележјима
Азов, Степан Бандера и америчка Хелсиншка комисија: Како се Пол Масаро препоручио за место директораGetty © Artur Widak/NurPhoto

Амерички Хелсиншки одбор за људска права именовао је Пола Масара за директора, иако је у прошлости на друштвеним мрежама објављивао фотографије са нацистичким обележјима.

"Веома сам захвалан што сам именовао Пола Масара за директора особља Хелсиншке комисије. Он је годинама блиско сарађивао са мном и мојим особљем на унапређењу закона како би се диктатори позвали на одговорност и унапредили демократију и (помогли) украјинску победу. Захваљујем му на његовој спремности да преузме ову функцију и радујем се његовом вођству", пише у саопштењу председавајућег, америчког конгресмена Џоа Вилсона.

Масаро је последњих година постао познат као један од најватренијих присталица Украјине на друштвеним мрежама, на којима је, између осталог, качио фотографије са заставом украјинског неонацистичког батаљона "Азов", као и са амблемом на ком се налази украјински колаборациониста из Другог светског рата Степан Бандера.

image
VV inauguration
banner