Свет

Пожар у Берлину: Гори фабрика која производи ПВО системе за Украјину (ВИДЕО)

Постоји опасност од стварања и дизања цијановодоника у ваздух са димом, а ватрогасци су упозорили на опасност од загађења ваздуха
Пожар у Берлину: Гори фабрика која производи ПВО системе за Украјину (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Christoph Soeder/dpa

Пожар у Берлину избио је у металуршкој фабрици одбрамбене индустријске компаније "Дил", која, између осталог, производи системе противваздушне одбране ИРИС-Т.

Грађани су претходно добили поруке са хитним упозорењем са ознаком "опасност", према којем је дошло до пожара у фабрици у берлинском округу Лихтерфелд, из које је излазио отрован дим.

"Реч је о компанији 'Дил метал апликејшн', која има сопствену производњу за завршну обраду металних површина у згради", пише "БЗ – Берлин".

Како преноси портал, позивајући се на ватрогасце, пламен је захватио четири спрата, а део зграде се срушио.

Унутра су биле хемикалије, укључујући цијановодичну киселину и бакар цијанид.

Постоји опасност од стварања и дизања цијановодоника у ваздух са димом, а ватрогасци су упозорили на опасност од загађења ваздуха. Становницима се саветује да затворе прозоре и остану код куће.

Наиме, фабрика "Дил метал апликејшн" припада одбрамбено-индустријској компанији "Диехл", која се бави производњом система ПВО ИРИС-Т који се испоручују у Украјину.

image