Западне трупе у Украјини: Салвини поручио Макрону да сам иде да се бори

Коментаришући изјаве својих западних колега, италијански политичар је поручио да треба да се лече

Политичари који се залажу за слање западних трупа у Украјину опасни су по друштво, изјавио је Матео Салвини, заменик премијерке Италије Ђорђе Мелони и лидер десничарске партије "Лига", пошто се категорички успротивио тој идеји, пренео је "Паризијен".

Одговарајући на питање новинара о недавним изјавама председника Француске Емануела Макрона и некадашњег премијера Италије Марија Монтија да Запад не би требало да искључи опцију слања трупа у Украјину, Салвини је рекао да његове колеге "треба да се лече".

"Опасни су они који заговарају ову идеју и говоре о томе као да је то нешто нормално, што важи и за Макрона и за Монтија. Ако толико желе да се боре, нека иду у Украјину већ сутра, тамо их очекују", истакао је Салвини.

Лидер "Лиге" већ се оглашавао о овом питању у марту када је оптужио француског лидера да представља опасност и за Италију и цео континент.

Салвини је прокоментарисао и инаугурацијски говор председника Русије Владимира Путина – имајући у виду да је први човек Русије, између осталог, позвао на дијалог, италијански политичар се нада да ће "2024. бити година мира, а не војника који одлазе у Украјину да гину".